Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Gentiaan College
  Gentiaanstraat 804
  7322 CZ Apeldoorn
  T 055 - 368 95 80
  info@GentiaanCollege​.nl
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Wij zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

GENTIAAN COLLEGE EN VAN VOORTHUYSENSCHOOL BUNDELEN KRACHTEN

 • Vanaf schooljaar 2018-2019 gaan de Van Voorthuysenschool en het Gentiaan College samen verder als één school.
Sinds de start van dit schooljaar werken de scholen al samen onder één dak. Beide scholen bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen uit Apeldoorn en omgeving. Op 1 januari van dit jaar is de Van Voorthuysenschool door het bestuur van Leerplein055 overgedragen aan De Onderwijsspecialisten, het bestuur waar ook het Gentiaan College bij hoort.  

Deze zomer verhuisde de Van Voorthuysenschool al naar het gebouw aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn, waar ook het Gentiaan College is gehuisvest. De komende tijd krijgt de samenwerking inhoudelijk verder vorm en gaan de scholen samen verder onder de naam Gentiaan College. Het onderwijsaanbod voor leerlingen wordt door de samenwerking uitgebreid. Het Gentiaan College biedt komend schooljaar onderwijs op de niveaus praktijkgericht, vmbo, havo en vwo, met uitstroommogelijkheden naar dagbesteding, werk of vervolgonderwijs. Er is plek voor zo’n 350 leerlingen die op deze wijze een passend onderwijsaanbod hebben, met de benodigde zorg en begeleiding. Door het bredere aanbod kan er beter samengewerkt worden tussen theoretische en praktijkgerichte leerroutes. Zo is er meer differentiatie en maatwerk mogelijk en hoeven leerlingen niet over te stappen naar een andere school als zij wisselen van leerroute. 

Binnen het bestuur van De Onderwijsspecialisten, waar de Van Voorthuysenschool en het Gentiaan College bij horen, werken 25 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs samen. Hierbij horen ook Het Kroonpad en SO Markerichtersveld in Apeldoorn. Samen delen en ontwikkelen de scholen hun kennis en kunde. Uitgangspunt in het onderwijs is dat leerlingen benaderd worden vanuit hun mogelijkheden en de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben in hun onderwijs. 

nieuws

:

Help (nieuw venster)