Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Gentiaan College
  Gentiaanstraat 804
  7322 CZ Apeldoorn
  T 055 - 368 95 80
  info@GentiaanCollege​.nl
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Wij zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

VCA

 • Leerlingen voor wie het voor hun vervolgopleiding, stage of arberidstraject relevant of noodzakelijk is om een VCA-Basis certificaat te hebben krijgen op het Gentiaan College de kans dit te behalen.
Veilig leren en werken met VCA

Binnen onze opleidingen bij Gentiaan College volgen studenten een VCA cursus. Dit is een veiligheidscursus gericht op het herkennen en voorkomen van risico’s bij het uitvoeren van werkzaamheden in de bouw en techniek. Cursisten vergroten hiermee hun veiligheidsbewustzijn en leren hoe zij op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier kunnen werken. Er wordt gebruik gemaakt van de VCA cursus van de VGMbox, een audiovisuele methode die speciaal voor het onderwijs is ontwikkeld. De stof wordt behandeld door middel van praktijkgerichte filmbeelden, wat goed aansluit bij onze doelgroep die visueel is ingesteld. De cursus wordt afgesloten met een VCA examen. Bij voldoende resultaat ontvangen kandidaten het officiële VCA diploma wat 10 jaar geldig is. Met een VCA diploma op zak kunnen studenten veilig op stage of aan het werk! ​

samenwerking

:

Help (nieuw venster)