Leerlingen zijn thuis aan het werk!

De afgelopen weken hebben zowel de leerlingen als alle docenten en ondersteuners flink moeten wennen aan de nieuwe situatie. En gisteren hebben we allemaal gehoord dat het langer gaat duren, in ieder geval tot en met de meivakantie.

Iedereen is volop aan de slag en er wordt flink meegekookt met de kooklessen op maandag, woensdag en vrijdag. Inmiddels kun je ook gaan bakken! Meneer Ten Dam en meneer Van Santen zijn elke werkdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur beschikbaar voor al je bakvragen en -problemen én er zal wekelijks een nieuw recept klaarstaan! Je kunt hen mailen of via Microsoft Teams benaderen: c.tendam@gentiaancollege.nl. Het eerste recept hebben we in dit bericht beschikbaar gemaakt. 

We zijn trots op alle mooie en lekkere resultaten. Gezamenlijk en met veel hulp van alles ouders maken we onderwijs op afstand mogelijk.

Heb je vragen, zijn dingen onduidelijk of wil je gewoon even contact? Mail je groepsdocent dan maken we het mogelijk. 

En blijf al die toffe foto's van jullie werk sturen!

Veel succes de komende tijd

Team Gentiaan College

Chocolate chip cookies

Ingredienten:

Boter op kamertemperatuur 80 g
Bruine basterdsuiker 80 g
Kristalsuiker 27 g
Vanille-extract 1 theelepel
Ei ½
Bloem 120 g (of zelfrijzend bakmeel dan is er geen bakpoeder nodig)
Bakpoeder 1 theelepel
Chocolade puur grof gehakt 125 g
Zeezout vlokken of fleur de sel ½ theelepel.

Bereidingswijze:

1: Verwarm de oven voor op 180 C.

2: Doe de boter samen met beide suikers en het vanille extract in een mengkom en klop met een spatel tot de boter luchtig wordt.

3: Voeg je ei toe en klop dit 2 minuten stevig door.

4: Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit kort door de boter / suiker massa.

5: Spatel er tot slot voorzichtig de chocolade en zeezout vlokken doorheen.

6: Maak met behulp van 2 eetlepels of met je handen 6 bergjes deeg op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte.

7: Bak de cookies in ca 12 a 14 minuten gaar.