Kook live mee met docent Jelle!

Hoi allemaal,
Na het succes van de online kookles eerder vandaag, is er aankomende maandag een 2de online kookles. Tijdens deze kookles gaan we een overheerlijke Thaise Pindasoep maken. Het recept zit bijgesloten.
 
De les wordt live gestreamt op mijn YouTube kanaal Jelle Hainje om 11 uur. Zorg dat je al je benodigdheden bij de hand hebt dan kunnen we direct beginnen. Ik ga het recept koken en tegelijkertijd kun je dan zelf mee koken. 
 
Ook tijdens deze les is er weer een vraag waar je een broodje gezond mee kunt verdienen van de KookBrigade Linke Soep.
 
Het recept is voor ongeveer voor 4 personen, mocht je meer of minder willen maken pas dan het recept aan.
 
Ik hoop jullie allemaal te 'ontmoeten' op YouTube!!
Met vriendelijke groeten,
J. Hainje.
Het resultaat van een ijverige leerling. Goed gedaan!

Het resultaat van een ijverige leerling. Goed gedaan!

 

Thaise Pindasoep voor 4 personen

Ingrediënten

·         2 eetlepels arachideolie

·         2 cm gemberwortel

·         2 teentjes knoflook

·         0,5 theelepel sambal oelek of badjak

·         1 liter groentebouillon van een bouillonblokje (warm)

·         400 ml kokosmelk

·         200 gram pindakaas (met stukjes)

·         2 eetlepels sojasaus

·         2 theelepels honing

·         2 limoenen of 4 eetlepels limoensap

·         1 paprika

·         400 gram (kastanje) champignons

·         125 gram woknoedels

Optioneel, om te garneren

·         2 stengels bosui

·         1 handje pinda's

Materialen

 

Flinke kookpan

Snijplank groen

Maatbeker voor bouillon

Spatel

Office mesje

Koksmes

Garde

Zeef/vergiet

Stappenplan

1.                  Haar in een staart (als je lang haar hebt)

2.                  Doe je kookschort voor/om

3.                  Was je handen grondig ook tussen je vingers

4.                  Droog je handen af met een papieren handdoek/keukenrol

5.                  Verwarm de arachideolie op middelhoog vuur in een grote soeppan

6.                  Verwijder de schil van de gember en hak deze fijn

7.                  Verwijder de schil van de knoflook en hak deze fijn.

8.                  Voegde gember en de knoflook toe aan de olie.

9.                 Zet de warmtebron lager, laat het niet te hard gaan

10.              Let op dat de knoflook niet frituurt (erg bruin wordt),

                   dat geeft een bittere smaak.

11.              Voeg de sambal toe en bak ongeveer een minuut mee.

12.              Voeg 750 ml groente bouillon toe

13.              Voeg de kokosmelk toe

14.              Voeg aan de resterende 250 ml bouillon

15.              De pindakaas toe,

16.              Het sap van de limoenen toe

17.              De sojasaus toe

18.              De honing toe

19.              Roer het geheel totdat je een glad mengsel hebt (garde)

20.              Snij de champignons in plakjes

21.              Snij de paprika in blokjes en was deze in een zeef/vergiet.

22.              Voeg de champignons en paprika  en voeg toe aan de soep.

23.              Breng de soep aan de kook en zet dan het vuur lager, zodat het niet meer kookt.

24.              Laat ongeveer 5 minuten verwarmen.

25.              Breek de woknoedels in iets kortere stukken

26.              Voeg nu de woknoedels toe en laat nog eens 2 minuten op het vuur staan.

27.              Als het goed is zijn je noedels, paprika en champignons nu mooi gaar.

28.              Serveer de soep met wat pinda's en fijn gesneden lente-ui.

29.              Eetsmakelijk!!