Pumptrack op schoolplein en ontmoeting met topsporter

Op dinsdag 5 december werd het schoolplein van het Gentiaan College omgetoverd tot een spectaculaire pumptrackbaan. De hele dag kregen leerlingen van het Gentiaan College de kans om met BMX-fietsen de pumptrack te bedwingen. Aan het eind van de schooldag bracht Harrie Lavreysen, Europees en Wereldkampioen baanwielrennen, een bezoek aan de school. Het pumptrack-event is een van de Side-events die Gemeente Apeldoorn en Libema Profcycling organiseren in aantocht van het EK Baanwielrennen 2024.

Angst gaat over in enthousiasme 

Het was een dag vol sportieve hoogtepunten en enthousiasme. Vanaf 8.45 uur en in tijdsloten van een half uur betraden negen klassen van het Gentiaan College de pumptrack. De leerlingen werden begeleid door The Pump Factory. Ook was er een slowbike race: wie het langzaamst van punt A naar B kan fietsen zonder de grond te raken. Lianne Drenth, vakdocent bewegingsonderwijs: “Het was gaaf om te zien dat leerlingen eerst niet durfden en uiteindelijk het toch gingen doen en daarbij steeds enthousiaster werden.” De dag werd afgesloten met een bezoek van Harrie Lavreysen, Europees en Wereldkampioen baanwielrennen. Harrie beantwoorde vragen van leerlingen.

Sport en bewegen voor iedereen 

Marloes Reekers, projectleider Side-events topsportevenementen bij Gemeente Apeldoorn, benadrukt het belang van dergelijke evenementen voor de maatschappij: "Sport draagt op verschillende manieren bij aan de maatschappij. Het levert vitale bewoners, sportende kinderen, topsporters, sociale betrokkenheid en verbinding.”

Unieke kans voor leerlingen 

Het pumptrack-event is een unieke kans voor de leerlingen van het Gentiaan College om te genieten van sport en beweging en om in contact te komen met een topsporter.